TERRAM FACTOR
Compoziție | %,w/v |
Bor (Bo) solubil în apă | 14,2 |
Molibden (Mo) solubil în apă | 0,135% |
CARACTERISTICI:
pH (20°C) 7-8
Densitate (20°C) cca. 1,35 kg/l
Factor este corector al deficiențelor de Bor și Molibden, și biostimulator de înrădăcinare cu Complexul Molecular Terram.
MOD DE ACȚIUNE
Complexul Molecular Terram este o formulă patentată Cich, reprezentată de un adaos de moleculă organică,
asimilabilă de catre plantă, cu efect de biostimulare radiculară, ce implică:
– Asimilarea rapidă a produsului de catre plantă.
– Îmbunătățirea absorbției și transportul nutrienților.
– Accelerarea procesului de dezvoltare a rădăcinilor, în special la rapița de toamnă.
– Creșterea toleranței plantelor la stres în prima perioadă a vegetației.
BENEFICII
– Previne și combate rapid carența de Bor și Molibden.
– Garantează o înflorire uniforma și viabilitatea polenului pentru recolte mărite.
– Influențează sinteza și activitatea de fixare a azotului în sol de către bacteriile Rhizobium la leguminoase.
– Stimulează migrarea zaharurilor în țesuturile radiculare, stimulând activitatea microbiană din sol.
RECOMANDĂRI DE APLICARE LA PRINCIPALELE CULTURI:
CULTURĂ | MOMENTUL RECOMANDAT APLICĂRII | DOZĂ |
---|---|---|
Rapița | – 4-8 frunze – Începutul înfloritului |
1-3 l/ha |
Floarea soarelui | – De la 4-6 frunze până la apariția butonului floral | 1-3 l/ha |
Sfecla de Zahăr | – De la 4 frunze până la covor vegetal complet | 1-3 l/ha |
Cartof | – De la formarea lăstarilor laterali până la înflorit | 1-3 l/ha |
Lucerna | – Dezvoltare foliară | 1-3 l/ha |
Mazăre, Fasole, Soia | – 5-10 cm – preînflorit |
1-3 l/ha |
Pomi fructiferi | – dezmugurit – după căderea petalelor – după recoltare |
1-3 l/ha |